On tämä miniläppäri kyllä loistava keksintö! Muistikirja on mukana aina ja kulkee jopa käsilaukussanikin. Pyrin tosin pitämään läppärin näkymättömissä sillä se houkuttelee vuorenvarmasti rosvonkehveleitä. Niin kuin kamerat, känny yms muut mukanakulkevat hightechit.
Päivittelen näitä sähköisiä raapustuksiani blogiin aina silloin tällöin ja kerralla saattaa tulla sitten isompikin määrä. Koh Sametin nettihinnat ovat korkeat verrattuna Bangkokiin, jossa pystyin parhaassa tapauksessa nappaamaan langattoman verkon ilmaiseksi tai kahvin/hinnalla.
Vietin päivän rannalla samoillen Mondon Angkor Wat -numeroa ja viihdettä lukien. Sää oli tosi vaihteleva; pilvistä, puolipilvistä, aurinkoa, tuulista, vähän kaikkea tuli nopeasti vaihtuen. Jännä fiilis oli, kun aurinko paistoi, sataa tihutti vettä ja tuuli pöllytti hienoa hiekkaa. Hiekka on tosiaan puuterimaisen hienoa, joten se tarttuu ihan joka paikkaan. Hyvä puuterointi. Tai ihonkuorinta.
Lounaaksi söin lasinuudeleita kanalla. Thai-keittiö on kyllä vertaansa vailla! Tai no, italialaisista ja Välimeren keittiöistä yleensä, tykkään ehkä vielä enemmän mutta kyllä näissä thai-handuissakin soppakauhalla on vakiintunut asema. Katukeittiöitten kanssa olen ollut aika varovainen ja aika usein syönyt ravintolassa mutta todella hyvää ruokaa saa myös kadulta jos vaan pystyy uskomaan sen, että hygieniataso niissäkin voi olla ihan ok. En ole itse kertaakaan sairastunut katukeittiöstä syötyäni *kopkop koputtaa puuta* Kaakkois-Aasian maissa on ehkä parempi ettei kurkkaa kyökin puolelle, sillä ruokaa tehdään usein kovin yksinkertaisissa oloissa. Sitä ei vaan pitäisi säikähtää vaikka fasiliteetit näyttävät ankeilta.
Olen Suomessa ollessani katsonut joskus TravelCookia, aussihemmon ohjelmaa, joka kokkaa mitä ihmeellisimmässä olosuhteissa ympäri maailmaa ja kerrassaan mainioita aterioita. Parhaiten mieleeni on lienee jäänyt Australian outbackissa valmistettu traktoripihvi eli lihanpala, joka on kypsennetty työpäivän aikana foliossa traktorin moottorin kuumuudessa. Suomessa samaa ehkä toteutetaan paistamalla makkaraa saunan kiukaalla saunomisen yhteydessä? Olen kuullut myös turkinpippurivodkan valmistamisesta astianpesukoneessa? ;) Kreikassa asuessani kahvinkeittimen puuttuessa tein kahvia halkaistun vesipullon avulla. Hyviä vinkkejä kenties on paljon lisääkin. Joka tapauksessa pointtini on se, että hyvän aterian valmistamiseen ei paljoa vaadita jos taito ja kekseliäisyys on hyppysissä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti